Artist International Umetnicki Menadzment

Switch to desktop
08 jul

Ljubomir Vračarević - Biografija Video

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Ljubomir Vračarević Ljubomir Vračarević Biografija

LJUBOMIR -LJUBA VRACAREVIC (1947.) majstor realnog aikidoa 10. DAN - SOKE, ceo svoj profesionalni rad posvetio je realnom aikidou - autenticnom stilu samoodbrane, koji je stvarao godinama.

Kada je Evropa krajem 60-ih otkrila aikido, on je bio medu prvima koji su poceli da ga treniraju. Zvanje majstora, crni pojas 1.Dan stekao je vec 1971.godine. Danas je nosilac i drugih majstorskih zvanja : 1. Dan u dzudou, 1.Dan u rukopasnom boju, 8.Dan u dziu-dzici i 8.Dan kinami-ryu aikijujutsu.
Tokom prvog usavrsavanja u Japanu, 1978. godine, boravi u Hombu dodou, kod majstora Kisomaru Ujesibe (10. Dan), sina tvorca aikidoa Moriheja Ujesibe. Uvazavajuci znanja i ugled japanskih majstora. Vracarevic tezi svom stilu rada, primerenom njegovoj konstituciji, mentalitetu i tradiciji kojoj on pripada. Rad sa vojnim i policijskim jedinicama tokom 70-ih godina podstakao ga je da pocne da usavrsava prakticni, upotrebni aspekt vestine, kako bi povecao primenljivost i efikasnost tehnika u realnim situacijama.
Drugi boravak u Tokiju, 1993. god. u cuvenom Josinkanu - skoli velikog majstora Gozo Siode (10. Dan), potvrdio je ispravnost Vracarevicevog razmisljanja. lako je radio svoj "tvrdi" stil, na kraju boravka je doziveo izuzetne pocasti -susret sa velikim Siodom koji je vec bio u dubokoj starosti i dobijanje diplome koju je Sioda licno potpisao.

PROGRAMI SPECIJALNE OBUKE vojske, policije i telohranitelja,  doneli su majstoru  Vracarevicu medunarodnu reputaciju. U proteklih 20-ak godina obucavao je sluzbe obezbedenja i telohranitelje predsednika Zimbabvea, Libije, Makedonije, Republike Srpske, Kazahstana i Slovenije. Drzao je kurseve specijalnim jedinicama u nekoliko zemalja, medu kojima posebno istice rad sa ruskim "Alfama", za koji je dobio visoki vojni orden od generala Fetisova. Od 2002. godine, majstor Vracarevic je ovlasceni instruktor IBSSA, i njen predstavnik u Srbiji i Crnoj Gori.

BODYGUARD TRAINING CENTAR "VRACAREVIC" je jedina ovlascena skola u Srbiji i Crnoj Gori za izvodenje obuke telohranitelja i sluzbi obezbedenja po standardima IBSSA - Internacionalne bodyguard asocijacije, koja je obrazovno i organizaciono prisutna u 112 zemalja sveta. O ugledu i poziciji IBSSA u svetu, govori i podatak da  u ovom trenutku oko 80 sefova vlada obezbeduju lica sa IBSSA sertifikatom.

DECIJE SKOLE REALNOG AIKIDOA, u kojima se sa decom uzrasta od 4 do12 godina radi po programu "Kroz igru do majstorstva", predstavljaju posebnu oblast Vracarevicevog pedagoskog rada. Ovaj program  je prilagoden psihofizickim sposobnostima dece i daje odlicne rezultate.

U dosadasnjoj karijeri majstor Vracarevic je odrzao preko 150 seminara u zemlji i inostranstvu, a kroz klubove realnog aikidoa,  okupljene u Svetskom centru realnog aikidoa, proslo je preko 120 000 ucenika.

Majstor  Vracarevic je  autor vise knjiga o samoodbrani: "Aikido"  (1977.),   "Odbrana  od  noza"(1983.),   "Aikido - dzudo"(1987.), "Odbrani se bez straha" - samoodbrana za zene (1994), "Obucavao sam telohranitelje" (1995.),  "Realni aikido"(1996.) - udzbenik na Visoj skoli za sportske trenere. Autor je video kaseta : "Od pocetnika do majstora", "Odbrana od noza", "Trenerska licenca", "Noz, pistolj, palica", "Kroz igru do majstorstva".

Priznanja koja je majstor Vracarevic dobio u svojoj izuzetnoj karijeri su mnogobrojna.
On  je   tehnicki   direktor  Ruske   federacije   realnog   aikidoa,   clan Predsednistva   Evro-azijske   kjokosinkai  federacije,   podpredsednik   Svetske federacije rukopasnog boja, pocasni predsednik Vusu federacije oblasti singjang Kina, pocasni clan MAA -Internacionalne asocijacije borilackih vestina sa sedistem u Nemackoj, jedan je od osnivaca i predsednik Svetskog centra realnog aikidoa, koji koordinira rad klubova realnog aikidoa sirom sveta. Majstor Vracarevic je od 1997. godine, profesor na Visokoj skoli za sportske trenere u Beogradu.
Za izuzetne rezultate u borilackim vestinama Ruska akademija nauka o Zemlji,  1998. godine,  izabrala ga je za redovnog clana. Medunarodna akademija nauka,  za rešavanje problema nacionalne bezbednosti, dodelila mu je cin pukovnika, 2001.godine.

Na  predlog Americke  asocijacije  za  borilacke   vestine-USMA, majstor Vracarevic je IZABRAN U KUCU SLAVNIH (Martial Arts Hali of Fame) 2002.godine, kada mu je i dodeljeno zvanje GRANDMASTER (Veliki majstor), sto je najvisa titula Kuce slavnih. Ovo priznanje znacilo je i priznanje njegovog stila - realnog aikidoa, koji je upisan u Internacionalnu klasifikaciju borilackih vestina kao AUTENTICNA SRPSKA BORILACKA VESTINA.
Priznajuci originalnost  realnog  aikidoa, Internacionalni   savet   velikih    majstora (International Martial Arts Headfounders & Grandmasters  Council),  izabrao je 2003. godine majstora Vracarevica za svog clana i dodelio mu crni pojas  10. DAN - SOKE, najvise  zvanje   u  borilackim   vestinama, koje nose osnivaci stila. Isti savet mu je dodelio priznanje Najbolji Grandmaster 2003. godine. Majstor Vracarevic je direktor Evropske kuce slavnih za borilacke vestine i sportove, sa sedistem u Beogradu.

Priznanja

10. DAN

Clanstvo u Kuci slavnih

Postavljenje za direktora Kuce slavnih

Diploma - Eiko

Clanstvo u US Real aikiodu

Certificate of Honor

I.B.S.S.A instructor

9.DAN

Grandmaster

Black Belt 10.dan

Black Belt Instructor

Lifetime Member

World Black Belt Regystry

World Council of Sokes

Hall of Fame

AJJIF BUDO HEADMASTERS

International Kampfkunst Seminar

International Kampfkunst Seminar 2009

Dodatne informacije

Video

Ljubomir Vračarević PLEJLISTA
Artist International

- Umetnički Menadzment
- Web Marketing
- Promocija Umetnika
- Organizacija Koncerata

Adresa sajta www.artist-international.com/ Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.